Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring

Algemene Voorwaarden van Maatwerk bij Verlies, versie oktober 2018

(KvK nummer 67942725)

  1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere opdracht die aan Maatwerk bij Verlies wordt gegeven. Toepasselijkheid van de voorwaarden van de opdrachtgever wordt uitgesloten. Deze algemene voorwaarden maken deel uit van alle offertes en opdrachten van dienstverlening welke door Maatwerk bij Verlies zijn uitgebracht cq aanvaard.
  2. Maatwerk bij Verlies is gehouden aan de Beroepscode voor de Jeugdzorgwerker, opgesteld door de Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk (BPSW).
  3. Voor minderjarige cliënten geldt dat, indien van toepassing, beide gezaghebbende ouders akkoord moeten gaan met de dienstverlening. De ondertekenende of opdracht gevende gezaghebbende ouder draagt er zorg voor dat de andere gezaghebbende ouder wordt geïnformeerd over de begeleiding en hier zijn/haar toestemming voor geeft. Dit geldt voor kinderen tot 16 jaar. Vanaf 12 jaar moet daarnaast ook het kind zelf toestemming geven voor de dienstverlening.
  4. Bij de uitvoering van de opdracht zal zoveel als mogelijk de zorg van een goed opdrachtnemer in acht worden genomen. Maatwerk bij Verlies is, in afwijking van artikel 7:404 BW, te allen tijde gerechtigd om andere personen aan te wijzen die de werkzaamheden zullen verrichten/hierbij te ondersteunen. Tenzij anders wordt afgesproken blijft Maatwerk bij Verlies in die situatie de opdrachtnemer. Maatwerk bij Verlies is niet aansprakelijk voor tekortkomingen en/of onrechtmatige daad van door haar ingeschakelde derden. Mocht om wat voor reden er toch enige aansprakelijkheid zijn, dan reikt deze niet verder dan tot hetgeen de betrokken derde ter zake aan Maatwerk bij Verlies verschuldigd is en uitbetaald heeft, dit na aftrek van kosten.
  5. Opdrachtgever is aan Maatwerk bij Verlies voor de dienstverlening een honorarium verschuldigd, gebaseerd op uurtarief, kosten en BTW, tenzij anders overeengekomen.
  6. Maatwerk bij Verlies is gerechtigd om aan de opdrachtgever een voorschot in rekening te brengen, welk voorschot aan het eind van de betrokkenheid verrekend zal worden. Het voorschotbedrag is geen indicatie van de totale kosten. Werkzaamheden kunnen worden opgeschort als het voorschot of enige andere opeisbare declaratie niet wordt betaald, met uitsluiting van iedere aansprakelijkheid van Maatwerk bij Verlies voor schade die daardoor mocht ontstaan.
  7. In beginsel wordt maandelijks gedeclareerd. De betalingstermijn is 30 dagen te rekenen vanaf de datum van de declaratie. Bij gebreke van tijdige betaling is Maatwerk bij Verlies gerechtigd de uitvoering van de opdracht te staken en de wettelijke handelsrente, alsmede de integrale buitengerechtelijke en gerechtelijke incassokosten in rekening te brengen. Het tot dan toe verschuldigd honorarium wordt terstond opeisbaar. De buitengerechtelijke incassokosten worden vastgesteld aan de hand van de staffelmethode, in welk geval Maatwerk bij Verlies gerechtigd is deze hogere bedragen in rekening te brengen.
  8. Wanneer er sprake is van een beschikking voor jeugdhulp, afgegeven door een gemeente waar Maatwerk bij Verlies een contract mee heeft, dan declareert Maatwerk bij Verlies direct bij de gemeente.
  9. Bij trainingen verloopt de facturatie anders (indien de gemeente niet betaald). Dan zal de factuur voor de start van de training betaald moeten worden. Wanneer de factuur voor aanvang van de training niet betaald is, zal de aanmelding geannuleerd worden.
  10. Wanneer er een financiering verloopt via de gemeente, dan zal deze op de hoogte gebracht van de start en beëindiging van het traject.
  11. De opdrachtgever vrijwaart Maatwerk bij Verlies tegen alle aanspraken van derden die op enigerlei wijze samenhangen met de voor de opdrachtgever verrichte werkzaamheden, mits ook de aansprakelijkheid beperkt is tot het bedrag dat door de verzekeraar wordt uitbetaald. Mocht de derde desondanks Maatwerk bij Verlies voor eventuele meerdere schade aanspreken dan vrijwaart opdrachtgever Maatwerk bij Verlies daarvoor.
  12. Een vordering tot schadevergoeding op Maatwerk bij Verlies vervalt indien deze niet binnen één jaar nadat de schade is ontdekt of redelijkerwijs ontdekt had kunnen worden bij de bevoegde rechter aanhangig is gemaakt. Voor zover een vervaltermijn niet mogelijk is, geldt een verkorte verjaringstermijn van één jaar.
  13. Zowel de opdrachtgever als Maatwerk bij Verlies is bevoegd de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen zonder dat er schadeplichtigheid ontstaat. Maatwerk bij Verlies heeft alsdan recht op betaling van de tot dan toe verrichte werkzaamheden en gemaakte kosten.
  14. Mediation-/bemiddelingsgesprekken vinden uitsluitend plaats op basis van vrijwilligheid van de betrokken partijen. Mediation-/bemiddelingsgesprekken vinden gezamenlijk met beide partijen plaats. Buiten de gezamenlijke gesprekken om, is het partijen niet toegestaan om telefonisch contact op te nemen met de mediator. Wanneer het noodzakelijk is om een e-mail te sturen, dan dient de andere partij in CC meegenomen te worden in de e-mail. Wanneer de mediator een e-mail ontvangt zonder dat de andere partij als CC meegenomen is, zal deze email niet in behandeling worden genomen.
  15. Maatwerk bij Verlies werkt volgens de meldcode. De Wet verplichte meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bepaalt dat organisaties en zelfstandige beroepsbeoefenaren in de sectoren onderwijs, gezondheidszorg, kinderopvang, maatschappelijke ondersteuning, sport, jeugdzorg en justitie een meldcode moeten hebben én het gebruik ervan moeten bevorderen. De meldcode is een stappenplan waarin staat hoe bijvoorbeeld een huisarts, kinderopvangmedewerker, leerkracht of hulpverlener moet omgaan met het signaleren en melden van (vermoedens van) huiselijk geweld en kindermishandeling.
  16. Maatwerk bij Verlies gaat op een zorgvuldige wijze met de verwerking van persoonsgegevens om, zoals weergegeven in de privacyverklaring (gepubliceerd op de website).
  17. Op de rechtsverhouding tussen Maatwerk bij Verlies en de opdrachtgever is Nederlands recht van toepassing. Wanneer een geschil, verband houdende met (een tekortkoming in) de uitvoering van deze overeenkomst niet door middel van overleg tussen partijen kan worden geregeld, zullen partijen, alvorens zich tot de bevoegde rechter te wenden, zich inspannen het geschil op te lossen door middel van mediation. Wanneer er sprake is van een beschikking voor jeugdhulp, afgegeven door een gemeente waar Maatwerk bij Verlies een contract mee heeft, dan zal in eerste instantie getracht worden het geschil op te lossen conform de klachtenregeling van het SKJ. Indien het niet mogelijk is een geschil via die weg op te lossen, dan is uitsluitend de rechter bevoegd.

 

Privacyverklaring van Maatwerk bij Verlies, versie augustus 2018

Dit is de privacyverklaring van Maatwerk bij Verlies, gevestigd aan de Stationsweg 60 6711PT te Ede. Deze privacyverklaring is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens van onze cliënten, potentiële cliënten en andere personen die onze website bezoeken of contact met ons hebben.

In deze privacyverklaring kan je informatie vinden over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Als je na het lezen van deze privacyverklaring nog vragen heeft over de wijze waarop wij omgaan met persoonsgegevens, als je gebruik wilt maken van de in deze privacyverklaring genoemde rechten op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (“AVG”), of andere wet- en regelgeving over persoonsgegevens, of als je een klacht wilt indienen over het gebruik van je persoonsgegevens kan je contact met ons opnemen via telefoon: 06 2359 0429 of e-mail: info@maatwerkbijverlies.nl. Als je niet tevreden bent over de afhandeling van je klacht of als je de klacht liever niet bij ons indient, kan je deze ook indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, via de website autoriteitpersoonsgegevens.nl.

Maatwerk bij Verlies is verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens en zal daarbij de grootst mogelijke zorgvuldigheid betrachten en uiteraard de regels die voortvloeien uit de AVG naleven.

Welke persoonsgegevens verwerken wij?

Hulpverleningsdossier

Indien je een opdracht aan Maatwerk bij Verlies verstrekt, verwerkt Maatwerk bij Verlies persoonsgegevens die je aan Maatwerk bij Verlies verstrekt. Dit zijn in ieder geval jouw contactgegevens zoals jouw naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Verder gaat het om persoonsgegevens die relevant zijn voor het dossier. Afhankelijk van de hulpvraag kan het daarbij ook gaan om gevoelige en/of bijzondere persoonsgegevens.

Facturering

Indien je een opdracht aan ons verstrekt, verwerken wij ook gegevens die nodig zijn voor het sturen van facturen en verwerken van betalingen voor de diensten die Maatwerk bij Verlies verricht. Naast jouw contactgegevens gaat het om jouw bankrekeningnummer en eventuele andere betalingsgegevens.

Contact

Indien je contact met ons opneemt via het contactformulier op de website , per e-mail of via de telefoon verwerken wij de gegevens die je verstrekt. Het gaat dan om de contactgegevens die je aan ons verstrekt (naam, e-mailadres, telefoonnummer) en de reden waarom je contact met ons zoekt (bijvoorbeeld omdat je een vraag hebt).

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
Maatwerk bij Verlies verwerkt de volgende bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens van je:

  • gegevens van personen jonger dan 16 jaar
  • burgerservicenummer (BSN)

Voor welke doeleinden en op welke grondslag verwerken wij persoonsgegevens?

Hulpverleningsdossier

Maatwerk bij Verlies gebruikt de persoonsgegevens die je hebt verstrekt in het kader van een hulpverleningsopdracht om het hulpverleningsdossier te behandelen. Omdat het kan zijn dat er gevoelige en/of bijzondere persoonsgegevens verwerkt worden tijdens het traject (en dit van tevoren niet altijd duidelijk is), vragen wij je om toestemming om jouw persoonsgegevens te verwerken. Je geeft deze toestemming door de aan te melden bij Maatwerk bij Verlies. Als je deze toestemming niet geeft kan je helaas geen gebruik maken van de diensten van Maatwerk bij Verlies, omdat Maatwerk bij Verlies de diensten niet kan uitvoeren zonder persoonsgegevens te verwerken die relevant zijn voor het dossier.

Je hebt het recht om jouw toestemming weer in te trekken. Maatwerk bij Verlies mag dan geen gegevens meer van je verwerken. Maatwerk bij Verlies kan vanaf het moment van intrekking van de toestemming geen diensten meer voor je verrichten, en zal het hulpverleningsdossier dan onmiddellijk moeten sluiten.

Facturering

De betalingsgegevens die je heeft verstrekt, gebruiken wij om werkzaamheden te factureren. Deze verwerking is noodzakelijk om de overeenkomst die je met ons sluit uit te voeren.

Contact

De contactgegevens die je aan ons verstrekt gebruiken wij om contact met je op te nemen indien nodig, bijvoorbeeld om een vraag te beantwoorden. Wij verwerken deze persoonsgegevens omdat dit noodzakelijk is voor de behartiging van ons gerechtvaardigd belang, namelijk het belang van het kunnen uitoefenen van onze werkzaamheden en het verkrijgen van nieuwe opdrachten.

Hoe lang bewaren wij jouw persoonsgegevens?

Hulpverleningsdossier

Maatwerk bij Verlies bewaart de persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor de gegevens worden verzameld. Een dossier jeugdhulp wordt 15 jaar bewaard. Of langer als dit nodig is voor zorgvuldige hulpverlening. De termijn begint na afloop van de jeugdhulp, verleend op basis van de Jeugdwet. Voor een mediationdossier geldt in beginsel een termijn van twintig jaar nadat het dossier gesloten is, dat heeft te maken met de maximale verjaringstermijn. In uitzonderingsgevallen wordt een dossier langer dan 20 jaar bewaard, bijvoorbeeld in het geval dat de verjaringstermijn wordt gestuit of als de mediator van mening is dat er een ander gerechtvaardigd belang is om het dossier langer te bewaren.

Administratie

Wij bewaren onze administratie, waaronder de facturen en andere bescheiden waarop de persoonsgegevens van partijen vermeld zijn, gedurende een periode van zeven jaar na afloop van het boekjaar om te kunnen voldoen aan de fiscale bewaarplicht.

Overige contactgegevens

Wij bewaren overige contactgegevens gedurende één jaar na het laatste contact, tenzij je eerder een verzoek bij ons indient om deze te verwijderen.

Met wie delen wij jouw gegevens?

Jouw gegevens worden opgeslagen in een digitaal dossier en kunnen voorkomen in e-mails die Maatwerk bij Verlies verstuurt of ontvangt, en worden daarmee opgeslagen (en dus verwerkt) door onze ICT provider.

Indien er een beschikking is vanuit de gemeente, zal Maatwerk bij Verlies direct aan de gemeente factureren. De gegevens die je hebt verstrekt, gebruiken wij om werkzaamheden te factureren. Jouw gegevens worden door de gemeente vertrouwelijk behandeld.

Indien je een klacht tegen Maatwerk bij Verlies indient die betrekking heeft op de behandeling van een jeugdhulpdossier waarin jouw persoonsgegevens staan opgenomen, kunnen jouw persoonsgegevens worden verstrekt aan de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Jouw gegevens worden door deze instantie vertrouwelijk behandeld.

Wij verstrekken jouw gegevens verder niet aan derden, tenzij wij op grond van geldende wet- en regelgeving verplicht worden bepaalde gegevens te verstrekken, bijvoorbeeld aan de politie in het kader van een opsporingsonderzoek.

Hoe worden jouw gegevens beveiligd?

Wij hebben passende technische en organisatorische veiligheidsmaatregelen getroffen om jouw persoonsgegevens te beschermen tegen verlies, misbruik en ongeoorloofde toegang door derden.

Wat zijn jouw rechten?

Je hebt de volgende rechten:

  • Het recht op inzage in jouw persoonsgegevens en het ontvangen van een kopie daarvan.
  • Het recht op rectificatie van jouw persoonsgegevens indien deze niet juist of onvolledig zijn.
  • Het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking en/of – in bepaalde gevallen – het recht op beperking van de verwerking van jouw persoonsgegevens.
  • In bepaalde gevallen: het recht om jouw persoonsgegevens te laten wissen (‘recht op vergetelheid’).
  • Het recht om jouw persoonsgegevens in een gestructureerde, gangbare en machinaal leesbare vorm te verkrijgen en die gegevens aan een ander over te dragen.

Voor meer informatie over deze rechten en wanneer je die kan uitoefenen: zie artikelen 15 tot en met 20 van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Je kan jouw rechten uitoefenen door contact met ons op te nemen via het aan het begin van de privacyverklaring genoemde e-mailadres of telefoonnummer.

Wijzigingen

Er kan soms iets veranderen in de persoonsgegevens die wij verwerken of de toepasselijke regelgeving. In dat geval kunnen wij deze privacyverklaring aanpassen. Bij ingrijpende wijzigingen zullen wij een melding op de website plaatsen.